• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciasta  /  29/08/2011

Babka piaskowa

by Magda

Składniki:

  • 25 dag margaryny,
  • 200g cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 4 jajka,
  • szczypta soli,
  • 125g mąki pszennej,
  • 125g mąki ziemniaczanej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • tabliczka czekolady,
  • 4 łyżki słodkiej śmietanki.

Przygotowanie:
Margarynę rozpuścić i ostudzić, dodać cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli oraz jajka. Całość dokładnie zmiksować. Stopniowo dodawać obie mąki i proszek do pieczenia, dalej miksując ok. 3 minuty. Ciasto wyłożyć do foremki o wymiarach 25×12 cm wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką. Piec w 170 stopniach przez 70 minut. Wystudzone ciasto posmarować polewą czekoladową (rozpuszczona czekolada ze śmietanką, nie wolno zagotować!).

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Placek jabłkowy na francuskim cieście
Twarogowe omleciki

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij