• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Biało-czarna babka piaskowa

Biało-czarna babka piaskowa
Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 kostka margaryny,
  • 4 jajka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • aromat waniliowy,
  • 2 łyżki kakao.

Przygotowanie:
Jajka ubić z cukrem do białości. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, następnie wymieszać z mąką i aromatem. Margarynę stopić i dodać do ciasta, dokładnie wymieszać. Połowę ciasta wlać do foremki wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Do drugiej połowy ciasta dodać kakao i dokładnie wymieszać. Wyłożyć kakaowe ciasto na białe ciasto w foremce. Piec ok. 50 minut w 150 stopniach.

Zobacz wpisy

Makowiec
Szybkie francuskie rogaliki z bananem i czekoladą

1 comment

  • Ervisha
    8 lutego 2014

    Uwielbiam ją 🙂

    Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij