• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Ciasto bananowo-kakaowe

Przepis pochodzi z http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/banany/ciasto_z_bananami/przepis.html

ciasto bananowo kakaowe

Składniki:

  • 200 g miękkiego masła,
  • 300 g bananów,
  • 200 ml jogurtu naturalnego,
  • 250 g mąki pszennej,
  • 55 g gorzkiego kakao,
  • 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 200 g cukru pudru,
  • 3 jajka.

Przygotowanie:
Obrane banany zmiksować blenderem razem z jogurtem naturalnym. W misce wymieszać przesianą mąkę z kakao, sodą, solą i cynamonem. Masło zmiksować z cukrem pudrem na puszysty krem. Następnie dodawać po jednym jajku cały czas ubijając na wysokich obrotach. Dodać połowę mieszanki mąki wraz z dodatkami, zmiksować na małych obrotach na jednolitą masę. Następnie zmiksować z masą bananowo-jogurtową, a na koniec z drugą połową mąki. Masę wyłożyć do keksówki i piec w 180 stopniach ok. godzinę (do suchego patyczka). Odstawić do wystygnięcia.

Zobacz wpisy

Deser z ciastkami i bananami
Babeczki z kremem z masła orzechowego

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij