• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciasta, Wegetariańskie  /  30/06/2012

Ciasto francuskie z masą marcepanową

by Magda

Składniki:

  • 120g gotowego ciasta francuskiego,
  • 50g cukru,
  • 50g masła,
  • szczypta soli,
  • 120g mąki,
  • 50g masy marcepanowej,
  • 3 jajka,
  • 125ml wody,
  • cukier puder.

Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwałkować na cukrze i ułożyć na blasze cukrem do dołu. Wodę z masłem i solą zagotować. Dodawać makę i mieszać, aż powstanie gładka masa. Zdjąć z ognia. Do masy dodać marcepan, dokładnie wyrabić. Następnie dodawać stopniowo jajka. Odstawić do schłodzenia. Na ciasto wyłożyć schłodzoną masę marcepanową, oprószyć cukrem pudrem i piec w 225 stopniach przez 20 minut. Upieczone ciasto ponownie posypać cukrem pudrem i od razu podawać.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Babeczki drożdżowe z budyniem
Jabłka w cieście piwnym

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij