• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Ciasto ogrodowe

Składniki:

  • 32 dag chrupkiego pieczywa sezamowego,
  • 32 dag miękkiego masła,
  • 10 dag brązowego cukru,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 4 jajka,
  • 75 dag chudego twarogu,
  • 10 dag cukru,
  • opakowanie cukru waniliowego,
  • 75g płatków ryżowych,
  • 2 jabłka,
  • 2 gruszki,
  • 4 połówki brzoskwini,
  • 6 połówek moreli,
  • 15 dag wiśnie bez pestek,
  • 20 dag galaretki jabłkowej.

Przygotowanie:
Chrupki chleb drobno rozkruszyć, przesypać do miski. Dodać wiórki masła, brązowy cukier i cynamon. Jajka rozbić, białka dodać do chleba, żółtka włożyć do drugiej miski. Blachę wysmarować masłem. Okruszki chleba dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami i rozsmarować na blasze. Twaróg, cukier waniliowy i płatki ryżowe dodać do żółtek i ubijać trzepaczką do całkowitego rozpuszczenia cukru. Kremem posmarować ciasto. Jabłka i gruszki obrać, pokroić na paski. Tak samo pokroić brzoskwinie i morele. Owocami obłożyć ciasto. Placek piec w 150 stopniach przez 50 minut. Galaretkę jabłkową podgrzać i posmarować nią upieczony placek.

Zobacz wpisy

Kołacz wiśniowy
Ciasto owocowo-bakaliowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij