Składniki:
- opakowanie ciastek owsianych (200 g),
- 70 g masła,
- 100 g rabarbaru,
- 120 g cukru,
- 6 płatków żelatyny,
- 1 torebka budyniu waniliowego,
- 500 ml mleka,
- 1 galaretka w proszku.
Przygotowanie:
Ciastka dobrze pokruszyć i wymieszać z miękkim masłem. Wyłożyć nimi dno formy i odstawić do lodówki. Rabarbar pokroić w 2 cm kawałki i razem z cukrem zagotować. Żelatynę namoczyć, następnie dodać ją rabarbaru i odstawić do ostygnięcia. Następnie wyłożyć ostudzony rabarbar na spód ciastkowy. Budyń ugotować na pół litrze mleka (zgodnie ze wskazówkami opakowania 🙂 ). Ostudzony budyń wyłożyć na rabarbar. Odstawić do ostudzenia. Galaretkę rozpuścić w 400 ml wody i ostudzoną wylać na budyń. Całość wstawić do lodówki na ok. 1,5 godziny.
Wyglada swietnie! A, jak z budyniem, to ja chetnie poprosze! 🙂
Bardzo dziekuje za udzial w akcji!
Mam nadzieje, ze spotkamy sie za rok! 🙂
Kasia (lejdi-of-the-house.bloog.pl)
Z wielką przyjemnością 🙂 Pozdrawiam.
Proste i pyszne – bardzo mi się podoba 🙂
Robiłam podobne 2 tygodnie temu.
To był czas upałów, a ten deser idealnie się sprawdził:)!
Pozdrawiam i dziękuję za udział w rabarbarowej akcji:)