• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Pomarańczowy sernik z mikrofali

sernik z mikrofali

Składniki:

    • 50 dag mielonego twarogu (z wiaderka),
    • 80 g cukru,
    • 50 g miękkiego masła,
    • 2 jajka,
    • opakowanie budyniu waniliowego,
    • 2 pomarańcze.

Przygotowanie:
Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki. Masło utrzeć z cukrem. Dalej miksując, dodawać po jednym jajku, a potem ser i na koniec proszek budyniowy. Do gotowej masy serowej dodać kawałki pomarańczy i delikatnie wymieszać. Wyłożyć masę do płaskiego naczynia, które można używać w mikrofali. “Piec” ok. 15 minut w mikrofali 1kW (czas należy dopasować do swojej mikrofali).

sernik z mikrofali

Nawigacja wpisu

Cytryny z miodem i rumem
Kanapka VIVA-CAMEMBERT

1 comment

  • gin
    5 stycznia 2015

    Sernik z mikrofali? Tego jeszcze nie widziałam 🙂

    Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij