Składniki:
- 75 dag miękkiego twarogu,
- 125 ml mleka,
- 12,5 dag cukru,
- 1 opakowanie budyniu waniliowego,
- 1 opakowanie cukru waniliowego,
- 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej,
- 3 łyżki rodzynek,
- 3 łyżki soku z cytryny,
- 2 jajka,
- troszkę mąki do obsypania rodzynek,
- masło do posmarowania formy.
Przygotowanie:
Ser, mleko, budyń w proszku, cukier waniliowy, 2 żółtka, sok z cytryny zmiksować na gładko. Rodzynki i skórkę pomarańczową wymieszać z mąką. Białka ubić z cukrem. Do masy serowej dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Na koniec wmieszać rodzynki i skórkę. Formę wysmarować masłem i wylać do niej masę sernikową. Piec w 150 stopniach przez 2 godziny. Zostawić w formie do ostygnięcia.