Składniki:
- 50 dag mąki,
- 20 g drożdży,
- 1/2 szkl. cukru,
- 1 szkl. mleka,
- 1/4 szkl. oleju,
- 1 jajko,
- szczypta soli,
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego+mleko (ilość zgodnie z przepisem z opakowania).
Przygotowanie:
Budyń przygotować zgodnie z przepisem z opakowania i odstawić do wystygnięcia. Drożdże wymieszać z odrobiną cukru, mleka i mąki. Odstawić aż drożdże ruszą. Pozostałe składniki wymieszać i z zaczynem zagnieść gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu krótko zagnieść. Formować z ciasta kulki z budyniem w środku. Wkładać do foremek na babeczki. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach. Ostudzone babeczki posypać cukrem pudrem.
[…] Drożdżowe babeczki z przepisu, który kiedyś już podawałam: http://www.przepisy-kulinarne.com.pl/ciastka/babeczki-drozdzowe-z-budyniem […]