• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Babeczki marcepanowe z żurawiną

babeczki marcepanowePrzepis pochodzi z http://www.mojewypieki.com/przepis/marcepanowe-babeczki-z-zurawina

Składniki na 8-10 sztuk:

  • 150 g masła,
  • 2/3 szkl. cukru,
  • 2 jajka,
  • 50 ml mleka,
  • 140 g mąki pszennej,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • kilka kropel aromatu migdałowego,
  • 100 g zmielonych migdałów,
  • 100 g masy marcepanowej, startej na tarce o dużych oczkach,
  • 300 g świeżej żurawiny.

Przygotowanie:
Masło i cukier utrzeć na puszystą masę. Dodać jajka, jedno po drugim i miksować. Następnie dodać aromat migdałowy i dalej zmiksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem, zmielone migdały i wymieszać. Dalej dodać startą masę marcepanową i znów wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać troszkę mleka. Na końcu wmieszać świeżą żurawinę.
Gotowe ciasto przełożyć do papilotek na muffiny wypełniając je prawie do pełna. Piec w temperaturze 165 stopni przez 25 – 30 minut do suchego patyczka.

Nawigacja wpisu

Biskwity z bitą śmietaną i truskawkami
Ciastka orzechowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij