• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciastka  /  01/07/2011

Babeczki z budyniem i owocami

by Magda

Składniki na ciasto:

  • 300g mąki pszennej,
  • 300g miękkiego masła,
  • 150g cukru pudru,
  • cukier waniliowy,
  • 4 żółtka,
  • szczypta soli.

Składniki na nadzienie:

  • owoce,
  • galaretka,
  • budyń,
  • mleko (tyle ile potrzeba do zrobienia budyniu).

Przygotowanie:
Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto. Wylepić foremki do babeczek, nakłuć widelcem i piec w 190 stopniach na złoty kolor. Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Galaretkę przyrządzić również zgodnie z opisem na opakowaniu. Na dno babeczki położyć łyżkę budyniu, przybrać owocami. Całość zalać gęstniejącą galaretką. Babeczki wstawić na 2 godziny do lodówki.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Rolada z owocami
Kruszonka z owocami

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij