Babeczki z kremem z masła orzechowego

babeczki z orzechami

Przepis pochodzi z http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/babeczki-z-kremem-z-masla-orzechowego-13.

Składniki na ciasto:

  • 200 g mąki,
  • 130 g zimnego masła
  • 2 żółtka,
  • 65 g cukru pudru.

Składniki na krem:

  • 100 g cukru pudru,
  • 320 g masła orzechowego,
  • 130 g miękkiego masła,
  • 100 g śmietany kremówki,
  • 2 łyżki posiekanych orzechów (u mnie midaly).

Przygotowanie:
Masło pokroić na małe kawałki i z pozostałymi składnikami zagnieść na gładkie ciasto. Odstawić do lodówki na godzinę. Następnie schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki do babeczek. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Upieczone odstawić do ostynięcia.

Masło orzechowe zmiksować na gładko ze zwykłym masłem. Kremówkę ubić. Następnie do masła dodawać stopniowo cukier puder nadal miksując. Na koniec masę wymieszać z ubitą smietaną.

Ostudzone babeczki wypełnić kremem orzechowym i posypać orzeszkami lub migdałami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *