• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciastka, Wegetariańskie  /  14/02/2012

Francuskie z czekoladą

by Magda

Składniki:

  • płat gotowego ciasta francuskiego,
  • czekolada gorzka,
  • żółtko do posmarowania,
  • cukier puder.

Przygotowanie:
Ciasto francuskie podzielić na prostokąty. Na każdym prostokącie przy jednym brzegu ułożyć kostki czekolady, po czym zawinąć je w ciasto. Boki ruloników dokładnie skleić. Ułożyć łączeniem do dołu i posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku, aż ciastka się zarumienią. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Makaron z sosem pieczarkowym
Pączki

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij