• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Groszek ptysiowy

Groszek ptysiowy

Składniki:

  • 1 szklanka wody,
  • 1 szklanka mąki,
  • 50 g masła,
  • 4 jajka,
  • sól.

Przygotowanie:
Wodę zagotować z masłem. Do gotującej się wody dodać mąkę i sól. Mieszać aż z ciasta zrobi się kulka. Zdjąć z kuchenki i odstawić do wystygnięcia.
Do wystudzonego ciasta dodawać po jednym jajku ciągle miksując. Po dodaniu wszystkich jajek miksować jeszcze 5 minut. Gotowe ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać na papier do pieczenia małe kulki wielkości orzechów laskowych. Piec 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Zobacz wpisy

Francuskie miseczki z jabłkami
Pierogi ze szpinakiem i fetą

3 comments

  • MniamiMniamMniam
    24 lutego 2014

    Zrobiłam, zjadłam, i znowu zrobiłam po czym zjadłam 🙂 pychoooootka

    Reply
  • SmerfetkaGotuje
    29 września 2013

    Super przepis groszek ptysiowy mogłabym jeść nawet sam jako przekąskę 😛

    PS. chyba wkradł Ci się mały błąd bo masz 2x szklanka wody a w przepisie piszesz o mące 🙂

    Reply
    • mmagdaz
      3 października 2013

      Faktycznie wkradł się błąd, już poprawiłam. Dziękuję za zwrócenie na to uwagi 🙂 Pozdrawiam.

      Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij