• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciastka  /  24/01/2012

Kruche ciasteczka z konfilturą

by Magda

Składniki:

  • 300g miękkiego masła,
  • 150g cukru pudru,
  • cukier waniliowy,
  • 4 żółtka,
  • szczypta soli,
  • 300g mąki,
  • konfitura.

Przygotowanie:
Masło ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez 30 sekund. Powoli dodawać: cukier puder, cukier waniliowy, żółtka i sól. Ucierać, aż powstanie jednolita masa. Dodać mąkę do masy, początkowo mieszać mikserem na małych obrotach a potem zagnieść rękami. Ciasto wałkować na 5mm i wycinać ciasteczka. Piec w 180 stopniach na złoty kolor, gotowe udekorować konfiturą.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Charlotte Royale
Murzynek

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij