• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Śniadaniowe babeczki ze skórką pomarańczową

Śniadaniowe babeczki ze skórką pomarańczową
Składniki:

  • 250 g mąki pszennej,
  • 100 g margaryny,
  • 125 g cukru pudru,
  • 3 jajka,
  • 1,5 łyżki śmietany,
  • aromat pomarańczowy,
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej.

Przygotowanie:
Cukier puder utrzeć mikserem z margaryną, następnie dodawać po jednym jajku ciągle ucierając. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i dodawać porcjami do masy, dalej ucierając. Na koniec dodać śmietanę i aromat. Wsypać skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszać łyżką. Gotowe ciasto nałożyć do foremki na muffinki. Piec w 200 stopniach ok. pół godziny.

Zobacz wpisy

Tilapia pieczona z jabłkiem
Ciastka owsiane

3 comments

  • Angie
    7 lipca 2013

    Ale one puchate! śliczne: )

    Reply
  • magma
    7 lipca 2013

    wyglądają pysznie:)

    Reply
  • Salvador Dali
    7 lipca 2013

    aaale cudowne! 🙂 Wyglądają na takie lekkie, puszyste, oohh:)

    Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij