• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Cukinia i bakłażan zapiekane z sosem pomidorowym i mozzarellą

Cukinia i bakłażan zapiekane z sosem pomidorowym i mozzarellą
Składniki:

  • 1 bakłażan,
  • 1 cukinia,
  • 1 kulka mozzarelli,
  • puszka pomidorów,
  • oregano,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie:
Bakłażana pokroić w plastry, posypać solą i odstawić na 40 minut. Następnie opłukać i osuszyć bakłażana. Pomidory z puszki przełożyć do garnka, dodać sól, pieprz, oregano i rozgotować. Cukinię pokroić w plastry. Bakłażan i cukinię krótko obsmażyć z obu stron. Następnie układać na przemian w naczyniu żaroodpornym. Zalać sosem pomidorowym i obłożyć plastrami mozzarelli. Zapiekać w piekarniku ok 30 minut.

Zobacz wpisy

Krewetki w cieście
Bananowa krajanka na cieście francuskim

1 comment

  • Klaudia
    29 czerwca 2013

    Piękna zapiekanka 🙂

    Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij