• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Paprykowe ziemniaki

Paprykowe ziemniaki
Składniki:

  • 50 dag ziemniaków,
  • 1 marchew,
  • 1 cebula,
  • mały por,
  • 2 łyżki masła,
  • 250 ml bulionu warzywnego,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka słodka i ostra,
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany.

Przygotowanie:
Obrane ziemniaki, marchew, pora i cebulę pokroić w grubsze plasterki (1 cm). Na maśle zeszklić marchew, następnie dodać cebulę i ziemniaki. Po kilku minutach zalać bulionem i dodać przyprawy: sól, pieprz, słodką paprykę i szczyptę ostrej papryki. Po kolejnych kilku minutach dodać por i dusić razem, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Na koniec dodać kwaśną śmietanę. Jeśli jest taka potrzeba na koniec doprawić jeszcze raz.

Zobacz wpisy

Koktajl mleczno-bananowy
Ciasto piaskowe z rabarbarem

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij