• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Dania miesne  /  06/05/2013

Domowa galareta wieprzowa

by Magda

galareta wieprzowa
Składniki:

  • 1 kg karkówki wieprzowej,
  • 1 cebula,
  • 2 marchewki,
  • mała puszka groszku konserwowego,
  • 1 liść laurowy,
  • sól,
  • ocet,
  • cukier,
  • pieprz,
  • posiekana zielona pietruszka,
  • 5 płatków żelatyny.

Przygotowanie:
Mięso pokroić na małe kawałki. Cebulę i marchew obrać. Do 1 litra gotującej się wody dodać cebulę, marchew,liść laurowy i mięso. Posolić i gotować na małym ogniu 2 godziny (po 40 minutach gotowania wyjąć marchewkę). Z wywaru wyjąć mięso. Żelatynę namoczyć. Odlać 3/8 litra czystego wywaru i rozpuścić w nim żelatynę. Wywar doprawić do smaku. W formie (lub małych foremkach) układać na zmianę pokrojoną marchew, mięso, pietruszkę i groszek. Zalać wywarem i odstawić do schłodzenia i zastygnięcia. Aby łatwo wyjąć galaretę z formy zanurzyć formę szybko w ciepłej wodzie.

Tags

  • kolacja
  • obiad

Nawigacja wpisu

Tart Tatin – francuski deser
Ryż z warzywami

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij