• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Dania miesne  /  09/06/2013

Kotlety mielone z ryżem

by Magda

Kotlety mielone z ryżem
Składniki:

  • 40 dag mielonego mięsa,
  • 15 dag ugotowanego ryżu,
  • 1 cebula,
  • 1 ogórek konserwowy,
  • 2 jajka,
  • 1,5 łyżeczki soli,
  • pieprz,
  • 3 łyżki mąki,
  • 1 łyżka masła,
  • olej.

Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę,po czym zeszklić na łyżce masła. Ogórek pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z ryżem,,cebulą, ogórkiem i jajkami. Dodać ok. pół szklanki wody, sól, pieprz i dobrze wyrobić masę.  Z gotowej masy uformować kotlety i obtaczać je w mące i usmażyć na oleju.

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Deser z galaretką i pomarańczą
Waniliowo-kakaowa stefanka na herbatnikach

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij