• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Dania miesne  /  22/11/2016

Miodowo-musztardowe pałki z kurczaka

by Magda

palki miodowo musztardowe

Składniki:

  • 4 pałki z kurczaka

Składniki na marynatę:

  • 2 łyżki musztardy,
  • 1 łyżka miodu,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki na marynatę wymieszać. Umieścić w marynacie umyte i osuszone pałki kurczaka i odstawić przynajmniej na godzinę do lodówki.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Pałki razem z marynatą umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec najpierw ok. 30 minut pod przykryciem, a potem jeszcze 15 bez przykrycia podlewając kilkakrotnie powstałym w trakcie pieczenia sosem.

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Muffiny czekoladowe
Orzeszki z masą kakaową

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij