Biskwity z bitą śmietaną i truskawkami

biskwitySkładniki na biskwity:

  • 4 łyżki mąki pszennej,
  • 4 jajka,
  • 2 łyżki cukru.

Dodatki:

  • 400g śmietany 36%,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 20 dag truskawek.

Przygotowanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie delikatnie wmieszać mąkę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze wyłożyć 6-7 okręgów z masy. Piec w 180 stopniach przez ok. 8-10 minut do zarumienienia. Wyjąć z piekarnika i zdjąć z blachy. Od razu po zdjęciu złożyć w dłoniach na pół i tak odłożyć do wystygnięcia.
Bitą śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem. Truskawki pokroić w plasterki. Zimne biskwty przełożyć bitą śmietaną i truskawkami. WIerzch posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *