• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Cytrynowe placuszki z mascarpone

placuszki z mascarpone

Przepis z http://www.mojewypieki.com/przepis/delikatne-cytrynowe-placuszki-z-mascarpone

Składniki:

  • 125 g serka mascarpone,
  • 1,5 szkl. mąki pszennej,
  • 3 łyżki drobnego cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 0,75 szkl. mleka,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
  • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny.

Przygotowanie:
Mascarpone, cukier, mleko, jajka, ekstrakt i skórkę z cytryny zmiksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i ponownie zmiksować. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym. Podawać ciepłe np. z cukrem pudrem.

Nawigacja wpisu

Placki jabłkowo-cynamonowe
Orzechowe ule z adwokatem

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij