• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Składniki:

  • skórka z 5-6 pomarańczy,
  • szklanka cukru,
  • szklanka wody.

Przygotowanie:
Skórkę pomarańczową namoczyć na kilka godzin. Następnie dokładnie oczyścić z białej części i pokroić w paski (lub w kostkę). Wodę z cukrem zagotować i do syropu włożyć pokrojoną skórkę.  Gotować ok. 40-60 minut aż będzie szklista.  Tak przygotowaną skórkę można przechowywać w słoiku. Syrop,który zostanie można również wykorzystać jako dodatek do ciast, kawy czy czekolady do picia.


Skórka kandyzowana tym razem w ćwiartkach.

Zobacz wpisy

Świąteczne “Magdalenki”
Kandyzowane plastry pomarańczy w czekoladzie

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij