• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Desery, Wegetariańskie  /  23/12/2012

Kandyzowana skórka pomarańczowa

by Magda

Składniki:

  • skórka z 5-6 pomarańczy,
  • szklanka cukru,
  • szklanka wody.

Przygotowanie:
Skórkę pomarańczową namoczyć na kilka godzin. Następnie dokładnie oczyścić z białej części i pokroić w paski (lub w kostkę). Wodę z cukrem zagotować i do syropu włożyć pokrojoną skórkę.  Gotować ok. 40-60 minut aż będzie szklista.  Tak przygotowaną skórkę można przechowywać w słoiku. Syrop,który zostanie można również wykorzystać jako dodatek do ciast, kawy czy czekolady do picia.


Skórka kandyzowana tym razem w ćwiartkach.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Świąteczne “Magdalenki”
Kandyzowane plastry pomarańczy w czekoladzie

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij