• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciastka, Desery, Wegetariańskie  /  30/04/2013

Kruche babeczki z budyniem i dżemem

by Magda

kruche babeczki z budyniem i dżemem

Składniki na kruche ciasto:

  • 30 dag mąki pszennej,
  • 30 dag miękkiego masła,
  • 15 dag cukru pudru,
  • cukier waniliowy,
  • 4 żółtka,
  • szczypta soli.

Składniki na nadzienie:

  • 2 torebki budyniu waniliowego w proszku,
  • 750 ml mleka,
  • dżem brzoskwiniowy.

Przygotowanie:
Z mąki, masła, cukru pudru i waniliowego, żółtek i soli zagnieść kruche ciasto i odstawić je do schłodzenia. Schłodzone rozwałkować i wyłożyć nim foremki do babeczek. Piec na złoty kolor w 200 stopniach.  Budyń ugotować na mleku. Upieczone babeczki ostudzić. Na spód każdej kłaść łyżeczkę dżemu i na to jeszcze ciepły budyń. Smacznego.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Ratatouille
Sałatka jarzynowa w pomidorowych miseczkach

1 comment

  • kucharz
    25/02/2014

    Babeczki wyszły bardzo fajne tylko spody rozpadają się przy wyjmowaniu z foremek 🙁

    Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij