Składniki na kruche ciasto:
- 30 dag mąki pszennej,
- 30 dag miękkiego masła,
- 15 dag cukru pudru,
- cukier waniliowy,
- 4 żółtka,
- szczypta soli.
Składniki na nadzienie:
- 2 torebki budyniu waniliowego w proszku,
- 750 ml mleka,
- dżem brzoskwiniowy.
Przygotowanie:
Z mąki, masła, cukru pudru i waniliowego, żółtek i soli zagnieść kruche ciasto i odstawić je do schłodzenia. Schłodzone rozwałkować i wyłożyć nim foremki do babeczek. Piec na złoty kolor w 200 stopniach. Budyń ugotować na mleku. Upieczone babeczki ostudzić. Na spód każdej kłaść łyżeczkę dżemu i na to jeszcze ciepły budyń. Smacznego.
Babeczki wyszły bardzo fajne tylko spody rozpadają się przy wyjmowaniu z foremek 🙁