• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Łazanki z makiem

Łazanki z makiem
Składniki na łazanki:

  • 2 jajka,
  • szczypta soli,
  • 200 g mąki.

Składniki na masę makową:

  • 25 dag maku,
  • 200 ml wody,
  • 200 ml mleka,
  • 2 łyżki miodu,
  • opakowanie cukru waniliowego,
  • bakalie (skórka pomarańczowa, orzechy, rodzynki, daktyle, itd).

Przygotowanie:
Z jajek, mąki i szczypty soli zagnieść gładkie ciasto (jak na makaron). Następnie rozwałkować na grubość 1 mm i pokroić w 1 cm kwadraty.
Mleko z wodą zagotować i wrzucić do niej mak. Odstawić na 15 minut, żeby się zaparzył. Następnie mak zmielić. Bakalie pokroić. Wymieszać mak z miodem, cukrem waniliowym i bakaliami. W razie potrzeby można jeszcze dosłodzić.
Łazanki ugotować i odcedzić. Następnie wymieszać z masą makową.

Nawigacja wpisu

Keks drożdżowy
Makowiec

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij