Składniki:
- opakowanie ciastek owsianych (20 dag),
- 70 g masła,
- 75 dag serka homogenizowanego,
- 250 ml śmietanki kremówki,
- 4 łyżki cukru,
- 2 łyżki żelatyny,
- 1 opakowanie galaretki pomarańczowej.
Przygotowanie:
Ciastka pokruszyć i wymieszać z masłem. Masę ciasteczkową wyłożyć na spód foremeki wstawić do lodówki. Kremówkę ubić z cukrem, dodać serek i dobrze wymieszać. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Po ostudzeniu dodać do masy serowej i dobrze wymieszać. Gotową masę wyłożyć do foremek z ciasteczkowym spodem. Odstawić do lodówki. W między czasie galaretkę rozpuścić w 400 ml wody gorącej i odstawić do osudzenia. Już zastygającą galaretkę wyłożyć na zastygniętą masę serkową. Odstawić do całkowitego stężenia galaretki.
Jestem fanem mini serników:)
Cudne są! Takie urocze malutkie a dodatkowo na pewno smaczne 🙂