• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Orzechowe ule z adwokatem

ule orzechoweSkładniki:

  • 300g zmielonych orzechów włoskich,
  • 200g cukru pudru,
  • 40g rozpuszczonego masła,
  • 1 łyżka gorzkiego kakao,
  • 1 łyżka cukru waniliowy,
  • 3 łyżki mleka skondensowanego,
  • 2 łyżki spirytusu,
  • adwokat lub likier czekoladowy (lub jeszcze inne nadzienie),
  • okrągłe wafelki.

Przygotowanie:
Orzechy, cukier puder, cukier waniliowy i kakao wymieszać. Dodać rozpuszczone masło, mleko skondensowane i spirytus – jeszcze raz dobrze zmiksować. Taką masą wylepiać foremki od uli. W środku każdego ula robić dziurkę i wypełniać nadzieniem (u mnie jak widać na zdjęciu tym razem likier czekoladowy). Dziurkę zakleić masą lub okrągłym wafelkiem.

Nawigacja wpisu

Cytrynowe placuszki z mascarpone
Pizza z szynką i pieczarkami

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij