Orzechowe ule z adwokatem

ule orzechoweSkładniki:

  • 300g zmielonych orzechów włoskich,
  • 200g cukru pudru,
  • 40g rozpuszczonego masła,
  • 1 łyżka gorzkiego kakao,
  • 1 łyżka cukru waniliowy,
  • 3 łyżki mleka skondensowanego,
  • 2 łyżki spirytusu,
  • adwokat lub likier czekoladowy (lub jeszcze inne nadzienie),
  • okrągłe wafelki.

Przygotowanie:
Orzechy, cukier puder, cukier waniliowy i kakao wymieszać. Dodać rozpuszczone masło, mleko skondensowane i spirytus – jeszcze raz dobrze zmiksować. Taką masą wylepiać foremki od uli. W środku każdego ula robić dziurkę i wypełniać nadzieniem (u mnie jak widać na zdjęciu tym razem likier czekoladowy). Dziurkę zakleić masą lub okrągłym wafelkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *