• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Desery, Wegetariańskie  /  01/04/2013

Pieczone jabłka z miodem i migdałami

by Magda

Składniki:

  • 8 małych jabłek,
  • sok z 1 cytryny,
  • 3 łyżki rodzynek,
  • 25g posiekanych migdałów,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki miodu,
  • 1 łyżka wiórków migdałowych.

Przygotowanie:
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, natrzeć sokiem cytrynowym, żeby nie ściemniały. Jabłka ułożyć w wysmarowanej masłem formie. Drobno posiekane rodzynki wymieszać z migdałami. Otrzymaną mieszanką wypełnić otwory po gniazdach nasiennych. Jabłka posmarować podgrzanym masłem wymieszanym z miodem. Posypać wiórkami migdałowymi. Piec w 225 stopniach przez 20 minut.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Melba
Łatwe pralinki czekoladowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij