Miodowo-musztardowe pałki z kurczaka

palki miodowo musztardowe

Składniki:

  • 4 pałki z kurczaka

Składniki na marynatę:

  • 2 łyżki musztardy,
  • 1 łyżka miodu,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki na marynatę wymieszać. Umieścić w marynacie umyte i osuszone pałki kurczaka i odstawić przynajmniej na godzinę do lodówki.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Pałki razem z marynatą umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec najpierw ok. 30 minut pod przykryciem, a potem jeszcze 15 bez przykrycia podlewając kilkakrotnie powstałym w trakcie pieczenia sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *