Wątróbki drobiowe z grilla

wątróbki drobiowe
Składniki:

  • 40 dag drobiowych wątróbek,
  • 2 cebule,
  • 20 dag pieczarek z puszki,
  • 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego,
  • 1/4 łyżeczki tymianku suszonego,
  • 1 łyżeczka wina wytrawnego,
  • 1 łyżeczka sosu sojowego,
  • sól.

Przygotowanie:
Wątróbki oczyścić i pokroić na 3-4 cm kawałki.  Tymianek i pieprz wymieszać z sosem sojowym i winem. Umieścić w marynacie na kilkanaście minut wątróbki.  W międzyczasie cebulę pokroić w półplasterki i posolić. Pieczarki odsączyć z zalewy.  Kawałki folii aluminiowej posmarować roztopionym masłem, na nim układać wątróbkę, cebulę i pieczarki.
wątróbki drobiowe
Zawinąć folię i ułożyć na rozgrzanym grillu.
wątróbki drobiowe
Opiekać ok. 15 minut.
wątróbki drobioweDanie to można również przygotować w formie szaszłyków. Należy nabijać wątróbkę, cebule i pieczarki na patyczki. Przed położeniem na grilla posmarować szaszłyki roztopionym masłem. Grillować ok. 10 minut.
        A może wątróbka? Czyli podroby rządzą!

One Response to Wątróbki drobiowe z grilla

  1. Moje Kulinarne Rozterki napisał(a):

    Szczerze przyznam, że nie jadłam wątróbki z grilla. Myślę, że będzie to wyzwanie na kolejny długi weekend. Dziękuję za udział w mojej akcji.
    Pozdrawiam,
    Moje Kulinarne Rozterki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *