• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Kaszanka z jabłkami i tymiankiem

Przepis pochodzi z Kuchni Lidla.
Kaszanka z jabłkami i tymiankiem
Składniki:

  • 50 dag kaszanki,
  • 15 dag boczku w plastrach,
  • 2 cebule,
  • 2 jabłka,
  • majeranek, 
  • tymianek,
  • sól,
  • pieprz. 

Przygotowanie:
Kaszankę pokroić w grube plastry. Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Cebulę pokroić w półplasterki. Z folii aluminiowej przygotować kawałki 20 x 20 cm. Na każdym położyć kawałek boczku, na to cebulę, następnie kaszankę i jabłka. Całość posypać solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Zawinąć folię  i nakłuć widelcem.
Kaszanka z jabłkami i tymiankiem
Grillować ok 15-20 minut. Podawać np. ze świeżą bagietką albo  chlebem podpieczonym na grillu.

Zobacz wpisy

Sorbet pomarańczowy
Lody truskawkowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij