• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Dania miesne, Knedle, pyzy, pierogi  /  20/03/2012

Pyzy z mięsem

by Magda

Pyzy z mięsemSkładniki:

  • 50 dag ugotowanych ziemniaków + 50 dag surowych ziemniaków,
  • 50 dag ugotowanego mięsa wołowego (może być także inne),
  • 2 jajka,
  • ok. 1kg mąki (pół na pół pszennej i ziemniaczanej)
  • sól, pieprz,
  • 1 cebula,
  • boczek  na skwarki,
  • odrobina oleju.

Przygotowanie:
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce i odcisnąć. Wymieszać z ugotowanymi ziemniakami, jajkami, szczyptą soli i mąką. Zagnieść gładkie ciasto. Mięso zmielić, cebulę pokroić drobno i podsmażyć. Wymieszać mięso z  cebulą i doprawić.  Z ciasta formować placuszki i zawijać w niej kulki mięsa.  Gotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju 7-8 minut. Boczek drobno pokroić i podsmażyć na skwarki. ugotowane pyzy podawać ze skwarkami.

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Drożdżowe babki z kruszonką
Owoce pod kruszonką

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij