• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Knedle, pyzy, pierogi, Wegetariańskie  /  27/01/2012

Ruskie pierogi

by Magda

Składniki na ciasto:

  • 4 szklanki mąki,
  • 2 jajka,
  • 1,5 szklanki ciepłej wody,
  • szczypta soli.

Składniki na farsz:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków,
  • 0,5 kg sera białego,
  • 3 łyżki masła,
  • 2 cebule,
  • sól, pieprz,
  • olej.

Przygotowanie:
Mąkę przesiać, zrobić w niej zagłębienie i wbić w nie jajka. Zagniatać ciasto, podlewając ciepłą wodą.  Wyrabiać ciasto, aż będzie elastyczne. Odstawić na chwilę przykryte ściereczką.  Cebule pokroić drobno i zeszklić na maśle. Połowę zeszklonej cebuli dodać do ugotowanych ziemniaków i twarogu. Wszystko zagnieść dokładnie i doprawić solą i pieprzem.
Ciasto cienko rozwałkować i wykrawać z niego kółka szklanką. Na każde kłaść kulkę farszu i zlepiać pierogi. Pierogi gotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju 7-8 minut po wypłynięciu na wierzch. Podawać polane resztą podsmażanej cebulki.

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Biało-czarne ciasteczka
Gofry jajeczne

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij