Lody kawowe

Lody kawowe
Lody kawowe z przepisu Nigelli Lawson

Składniki:

  • 600 ml śmietanki kremówki,
  • 350 g  mleka skondensowanego słodzonego,
  • 4 łyżki kawy instant,
  • 4 łyżki likieru kawowego.

Przygotowanie:
Kremówkę, mleko i kawę zmiksować razem na gęstą pianę. Następnie dodać likier i wymieszać. Całość przelać do maszyny do lodów. Dalej robić lody według instrukcji do maszyny.
Można je robić też bez użycia maszyny. Gotową masę należy wtedy przełożyć do pojemnika i mrozić przynajmniej 6 godzin.
    

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>