• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Makarony  /  12/08/2013

Makaron z sosem bolońskim (bolognese)

by Magda

Makaron z sosem bolońskim (bolognese)
Składniki:

  • 25 dag makaronu,
  • 500 ml przecieru pomidorowego,
  • 500 g mięsa mielonego,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka suszonej bazylii,
  • 1 łyżka suszonego oregano,
  • sól,
  • pierz,
  • słodka papryka,
  • ostra papryka,
  • starty żółty ser do posypania.

Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonym wrzątku.
Na patelni rozgrzać oliwę, czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić na oliwę. Następnie dodać mięso i podsmażyć je kilka minut. Dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz, bazylię, oregano, obie papryki. Całość gotować ok. 10 minut. Nakoniec ewentulanie jeszcze razdoprawić, jeśli jest taka potrzeba.
Makaron ułożyć na talerzach, polać sosem i posypać tartym serem.

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Szybka sałatka owocowa
Wafle z galaretką

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij