• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Makaron ze szpinakiem i mozzarellą

makaron ze szpiankiem i mozzarella

Składniki:

  • 200 g makaronu,
  • 200 g mrożonego szpinaku,
  • 1/2 kulki mozzarelli,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • oliwa z oliwek.

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić na nią szpinak. Kiedy będzie już rozmrożony dodać śmietanę, wymieszać i dusić 3 minuty. Przeciśnięty czosnek i pokrojoną w kostkę mozzarellę dodać do szpinaku. Dusić aż ser się rozpuści. W między czasie ugotować makaron. Gotowy sos wymieszać z makaronem.

Zobacz wpisy

Szybka sałata z wędliną
Muffiny czekoladowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij