• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara
Składniki:

  • 25 dag makaronu,
  • 20 dag wędzonego boczku,
  • mała cebula,
  • 200 ml słodkiej śmietanki 30%,
  • 2 jajka,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżka oleju.

Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente i odcedzić. Cebulę i boczek pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić boczek z cebulą. Podsmażyć. Jajka wymieszać ze śmietanką, szczyptą soli, pieprzem. Do boczku z cebulą wrzucić ugotowany makaron i wymieszać. Wlać do makaronu śmietankę z jajkiem i wymieszać. Zdjąć szybko z ognia, żeby nie zrobiła się jajecznica.
Można posypać posiekaną natką pietruszki.

Zobacz wpisy

Piernik krakowski
Muffiny czekoladowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij