• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Muffiny czekoladowe z budyniem

Muffiny czekoladowe z budyniem
Składniki:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki kakao,
  • 3/4 szklanki groszków/wiórków czekoladowych,
  • opakowanie budyniu śmietankowego + 2 szklanki mleka.

Składniki:
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do jednej miski, dodać kakao, cukier i razem wymieszać.
W drugiej misce wymieszać mokre składniki: mleko, jajko, olej. Do suchych składników przelać mokre i wymieszać ręcznie za pomocą drewnianej łyżki (nie przejmować się grudkami). Na koniec wmieszać delikatnie groszki czekoladowe. Budyń ugotować zgodnie z instrukcją z opakowania.
Gotowe ciasto przekładać do papilotek / foremek na muffiny – 1 łyżka ciasta, następnie trochę budyniu i na to łyżka ciasta. Foremki powinny być wypełnione do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut.
Odstawić do wystudzenia.

Zobacz wpisy

Makaron z sosem szpinakowo-serowym i pomidorkami
Babeczki piernikowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij