• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Muffiny jabłkowo-cynamonowe

babeczki jablkowo cynamonoweSkładniki:

  • 1 szkl. mąki,
  • 1/2 szkl. cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżeczki cynamonu,
  • 1/2 szkl. mleka,
  • 1 jajko,
  • 6 łyżek oleju,
  • 2 jabłka.

Przygotowanie:
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Suche składniki, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cynamon wymieszać. Mokre składniki, czyli jajko, mleko, olej wymieszać razem. Następnie dodać mokre składniki do suchych i wymieszać. Na koniec wmieszać pokrojone jabłka. Ciasto wyłożyć do foremki na muffinki i piec w piekarniku 25 minut w 200 stopniach. Ja piekłam w urządzeniu do pieczenia babeczek.

babeczki jablkowo cynamonowe

Zobacz wpisy

Syrop piernikowy
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij