Składniki:
- 2 szkl. mąki,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1/2 szkl. cukru,
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika,
- szczypta soli,
- 1 jajko,
- 1 szkl. maślanki,
- 1/2 szkl. miodu,
- 50 g orzechów np.laskowych,
- polewa czekoladowa,
- płatki migdałów do ozdoby.
Przygotowanie:
W jednym naczyniu wymieszać suche składniki, w drugim mokre. Następnie wymieszać mokre z suchymi, niezbyt dokładnie, jak to muffiny 🙂 Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto wyłożyć do 3/4 wysokości każdej foremki. Piec około 2o minut w temperaturze 190 stopni. Gotowe ostudzić na kratce i na koniec posmarować polewą czekoladową i płatkami migdałów.
MMM.. prezentują się super!
Pięknie musiały pachnieć 🙂