• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Muffiny pizzowe

Muffiny pizzowe

Składniki:

  • 20 dag mąki,
  • 1 łyżka proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżeczki bazylii,
  • 1/2 łyżeczki oregano,
  • sól,
  • 1/2 szkl. oleju,
  • 1/2 szkl. maślanki,
  • 2 jajka,
  • 70 g sera żółtego,
  • 100 g salami,
  • 1 pomidor,
  • 1/2 czerwonej papryki.

Przygotowanie:
W jednym naczyniu wymieszać mąkę, zioła i proszek do pieczenia. W drugim naczyniu wymieszać maślankę,olej, jajka. Następnie mokre z suchymi wymieszać. Ser zetrzeć na tarce, paprykę i pomidora pokroić w kostkę, salami w paski. Salami i 2/3 sera oraz paprykę i pomidora wymieszać z ciastem muffinowym. Ciasto nałożyć do foremek na muffinki i posypać pozostałym serem. Piec ok. 20 minut w 190 stopniach.

Zobacz wpisy

Koreczki Caprese
Sałatka z gruszką i kozim serem

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij