Muffiny pizzowe

Muffiny pizzowe

Składniki:

  • 20 dag mąki,
  • 1 łyżka proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżeczki bazylii,
  • 1/2 łyżeczki oregano,
  • sól,
  • 1/2 szkl. oleju,
  • 1/2 szkl. maślanki,
  • 2 jajka,
  • 70 g sera żółtego,
  • 100 g salami,
  • 1 pomidor,
  • 1/2 czerwonej papryki.

Przygotowanie:
W jednym naczyniu wymieszać mąkę, zioła i proszek do pieczenia. W drugim naczyniu wymieszać maślankę,olej, jajka. Następnie mokre z suchymi wymieszać. Ser zetrzeć na tarce, paprykę i pomidora pokroić w kostkę, salami w paski. Salami i 2/3 sera oraz paprykę i pomidora wymieszać z ciastem muffinowym. Ciasto nałożyć do foremek na muffinki i posypać pozostałym serem. Piec ok. 20 minut w 190 stopniach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *