• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Czekoladowe naleśniki z bananami

Oryginalny przepis pochodzi z KuchniaLidla.pl
Czekoladowe naleśniki z bananami
Składniki:

  • 1/2 litra mleka,
  • 2 jajka,
  • 200 g mąki pszennej,
  • szczypta soli,
  • 1 łyżka kakao,
  • 2 łyżki oleju,
  • 4 banany,
  • masło orzechowe,
  • 2-3 łyżki masła,
  • cukier puder i kakao do posypania.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmiksować. Odstawić na 30 minut. Następnie smażyć cienkie naleśniki (ok. 10 szt.).
Usmażone naleśniki posmarować masłem orzechowym, na naleśnikach ułożyć pokrojone banany. Naleśniki złożyć w trójkąty.
Na patelni rozpuścić masło i ułożyć  naleśniki. Smażyć przez chwilę na małym ogniu z obu stron. Gotowe naleśniki posypać cukrem pudrem i kakao.

Zobacz wpisy

Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą
Makaron z sosem szpinakowo-serowym i pomidorkami

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij