Drożdżowe racuchy z bananami

racuchy bananowe

Składniki:

  • 2 banany,
  • 2 szkl. mąki,
  • 4 łyżki cukru,
  • 1 szkl. mleka,
  • 20 g drożdży,
  • olej,
  • cukier puder.

Przygotowanie:
Banany rozgnieść na papkę. Do letniego mleka dodać drożdże i cukier, wymieszać. Odstawić na kilka minut. Następnie wymieszać mąkę z zaczynem drożdżowym. Na koniec dodać papkę z bananów i znów wymieszać. Ciasto odstawić na godzinę.

racuchy
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć placki na złoty kolor. Gotowe racuchy odsączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *