• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Drożdżowe racuchy z bananami

racuchy bananowe

Składniki:

  • 2 banany,
  • 2 szkl. mąki,
  • 4 łyżki cukru,
  • 1 szkl. mleka,
  • 20 g drożdży,
  • olej,
  • cukier puder.

Przygotowanie:
Banany rozgnieść na papkę. Do letniego mleka dodać drożdże i cukier, wymieszać. Odstawić na kilka minut. Następnie wymieszać mąkę z zaczynem drożdżowym. Na koniec dodać papkę z bananów i znów wymieszać. Ciasto odstawić na godzinę.

racuchy
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć placki na złoty kolor. Gotowe racuchy odsączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.

Nawigacja wpisu

Sałatka makaronowa z ogórkiem i rzodkiewką
Warkocz z szynką schwarzwaldzką i kwaśną śmietaną

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij