• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Kotlety ziemniaczane

kotlety ziemniaczane
Składniki:

  • 50 dag ugotowanych ziemniaków (mogą być np. z obiadu poprzedniego dnia),
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mąki,
  • natka zielonej pietruszki,
  • sól,
  • pieprz,
  • bułka tarta,
  • pół łyżeczki masła,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić drobno i zeszklić na odrobinie masła. Ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać do nich cebulę, jajko, sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki i mąkę. Wszystko wymieszać i zagnieść. Jeśli ciasto będzie się lepiło można dodać jeszcze trochę mąki. Z gotowego ciasta formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

kotlety ziemniaczane

Kotlety świetnie smakują z różnymi sosami.

100g kotletów ziemniaczanych to ok. 240 kCal i zawiera:
-białko: ok. 4 g,
-tłuszcze: ok. 12 g,
-węglowodany: ok. 30g.


Zobacz wpisy

Domowy likier typu Baileys
Jogurtowe oponki

1 comment

  • Nashelly
    3 maja 2013

    Uwielbiam takie kotleciki! Najlepsze – oczywiście Mamusi… z sosem pieczarkowym 😉

    Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij