• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Naleśniki z serem i orzechami

Składniki:

  • 4 jajka,
  • 200g mąki,
  • 500ml wody mineralnej,
  • 1 łyżka cukru,
  • 60g masła do smażenia.

Nadzienie:

  • 150g tłustego twarogu,
  • 125ml śmietany 36%,
  • 100g+100g cukru,
  • opakowanie cukru waniliowego,
  • 1 łyżeczka skórki cytrynowej,
  • 100g orzechów laskowych,
  • pół łyżeczki cynamonu,
  • 1 łyżka rumu,
  • 1 łyżka miodu,
  • 250ml mleka.

Przygotowanie:
Z mąki, jajek, wody mineralnej i cukru zrobić gładkie ciasto i odstawić. Z sera, śmietany, cukru, cukru waniliowego i startej skórki z cytryny ubić krem. Zmielone orzechy i pozostałe dodatki podgrzać. Usmażyć na maśle 8 naleśników. Połowę naleśników posmarować masą serową, drugą połowę orzechami i zrolować. Posypać cukrem pudrem i podawać.

Zobacz wpisy

Ryż przekładany owocami
Cukierki daktylowo-marcepanowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij