Składniki:
- 4 jajka,
- 200g mąki,
- 500ml wody mineralnej,
- 1 łyżka cukru,
- 60g masła do smażenia.
Nadzienie:
- 150g tłustego twarogu,
- 125ml śmietany 36%,
- 100g+100g cukru,
- opakowanie cukru waniliowego,
- 1 łyżeczka skórki cytrynowej,
- 100g orzechów laskowych,
- pół łyżeczki cynamonu,
- 1 łyżka rumu,
- 1 łyżka miodu,
- 250ml mleka.
Przygotowanie:
Z mąki, jajek, wody mineralnej i cukru zrobić gładkie ciasto i odstawić. Z sera, śmietany, cukru, cukru waniliowego i startej skórki z cytryny ubić krem. Zmielone orzechy i pozostałe dodatki podgrzać. Usmażyć na maśle 8 naleśników. Połowę naleśników posmarować masą serową, drugą połowę orzechami i zrolować. Posypać cukrem pudrem i podawać.