Placki jabłkowo-cynamonowe

placki jablkoweSkładniki:

  • 200 ml mleka,
  • 5 łyżek mąki pszennej,
  • 1 jajko,
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego,
  • 1 duże jabłko,
  • 1/2 szkl. cukru + 1/2 łyżeczki cynamonu.

Przygotowanie:
Jajko zmiksować z mlekiem i cukrem waniliowym. Do masy wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. wymieszać z masą. Placki smażyć na rozgrzanym oleju. Cukier wymieszać z cynamonem. Usmażone placki prosto z patelni obtaczać w cynamonowym cukrze.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *