• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Chleb z pestkami dyni (z automatu)

chleb z dyniąSkładniki:

  • 250 ml letniej wody,
  • 1,5 szkl. mąki żytniej,
  • 1,5 szkl. mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 3 g suszonych drożdży,
  • 1/2 szkl. prażonych pestek dyni.

Przygotowanie:
Do maszyny wlać wodę, wsypać sól, mąkę,cukier i drożdże. Ustawić maszynę na program regularny ok. 3h, masa chleba 750 g. Po usłyszeniu sygnału dodawania dodatków wsypać pestki dyni (jeśli w maszynie brak takiej opcji można pestki dodać razem na początku wymieszane z mąką).
Gotowy chleb wyjąć z foremki i odstawić na kartce do ostygnięcia.

chleb z dynią

Zobacz wpisy

Sajgonki z ciasta francuskiego
Śledzie w sosie musztardowym

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij