• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Sos pomidorowy do pizzy

sos do pizzy

Składniki:

  • 500 ml przetartych pomidorów (passata),
  • 2 łyżeczki suszonej bazylii,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/2 łyżeczki cukru,
  • 1/4 łyżeczki pieprzu,
  • 4 łyżki oliwy.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut. Sos można mrozić w małych porcjach.

Nawigacja wpisu

Ciasto na pizze (wersja z maszyny)
Pizza z szynką i cebulą

3 comments

  • Pizza z szynką i cebulą | Przepisy kulinarne
    30 września 2018

    […] Sos do pizzy według przepisu: sos pomidorowy do pizzy […]

    Reply
  • Pizza z boczkiem, pomidorkami i rukolą | Przepisy kulinarne
    30 września 2018

    […] Sos do pizzy według przepisu: sos do pizzy […]

    Reply
  • Magdalena
    3 stycznia 2017

    najlepszy do pizzy 🙂

    Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij